фото: , УилкипедияОт създаването си като колония през 17-и век досега

...
фото: , УилкипедияОт създаването си като колония през 17-и век досега
Коментари Харесай

Вирджиния стана първият южен американски щат, който премахна смъртното наказание.

фото: 

, Уилкипедия

От основаването си като колония през 17-и век до момента там са изпълнени към 1 400 смъртни присъди. В актуалната история щатът e на второ място по изтезания след Тексас.

При влизането в действие на мярката в действие губернаторът - демократ Ралф Нортъм съобщи, че " моралът " изисква сходно деяние. Нортъм разказа смъртното наказване във Вирджиния като фундаментална неточност, упражнявана на расова основа. 

Няколко години наред демократите в щата водиха борба с изказванието, че това наказване е прилагано непропорционално по отношение на цветнокожи, хора с психологични проблеми и небогати пластове от обществото. Републиканците от своя страна застават зад тезата, че смъртното наказване би трябвало да е алтернатива, с цел да има правдивост при изключително тежки закононарушения.

До историческата стъпка се стига откакто предишния месец локалните законодателни органи одобриха смяната. Така Вирджиния стана 23-ият щат без смъртно наказване. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР